Skuldersmerter2018-10-01T22:07:58+00:00

Skuldersmerter

Hører du også til én af dem der har gået til genoptræning og lavet masser øvelser, uden effekt? Så skal du ikke fortvivle. Der er også en løsning på dit problem!

Skulderen er et af de mest komplicerede led i kroppen og skal ikke kun ses på lokalt. Erfaring med skulderproblemer viser at det er et problem et helt andet sted i kroppen, der er årsagen til dine skuldersmerter. Der ligger ofte en hel kæde af problemer bag ved den irritation, nedsatte bevægelighed eller smerte der er i skulderen.

Ved et traume i skulderen opstår der måske noget hævelse og betændelse som skyldes slaget. Derudover vil der som regel komme et pres på ribben og nakke, som kan forplante sig ud i skulderen. Mekanikken i skulderen er afhængig af bevægelighed i nakke og omkring ribben, så derfor skal disse problemer tages hånd om først for at kunne få en normalt fungerende skulder.

Ved de smerter der opstår uden traume, er der som regel en historik af problemer andre steder der langsomt har bygget skulderproblemet op. Så hvis ikke man får kigget hele systemet igennem, får man ikke kigget på hele problemet.

Ved alle former for skader i skulderen er det vigtigt at klarlægge hvilke muskler der ikke fungerer optimalt samt hvorfor. Erfaringen er, at problemet meget sjældent sidder det sted hvor smerten er! Altså man symptombehandler ved kun at kigge på skulderen. Uden at fjerne årsagen, vil problemerne opstå igen!

Årsagerne til skulderproblemer kan være mange: dårlig holdning lokalt omkring skulderled, dårlig holdning generelt i hele kroppen, et roteret bækken, en manglende funktion af ballemusklerne, en fejl i fodens stilling eller brug af denne! Yderligere forklaring kommer senere.

Skulderen er et led med utroligt meget bevægelighed i sig. Det gør også leddet til et meget sårbart led og ofte svært at behandle. For at kunne behandle smerterne eller den manglende bevægelighed ordentligt,er det vigtigt at HELE kroppen er taget med i behandlingen.

Der skal ikke kun tages fat lokalt, men globalt, for at få en effektiv og holdbar behandling!

For at skulderen kan fungere ordentligt, er der brug for stabilitet i de strukturer der omgiver skulderen. I dette tilfælde tænkes der på nakken, ryggen og ribben, men også helt ned til bækkenet. For hvis bækkenet står roteret, bliver den øverste del af kroppen påvirket af dette. Hvis musklerne omkring bækken ikke fungerer er der risiko for at det roterer og dermed skaber fejlstilling i overkroppen. Bækken er afhængigt at velfungerende fødder, så ofte ses det at der skal trænes muskler i foden for at lindre symptomer i skulderen!

For at give et overblik over hvad der menes med global behandling, vil skemaet nedenunder illustrere hvilke strukturer der ofte skal behandles for at få en velfungerende skulder.

Problem Mulige behandlingssteder/differentialdiagnoser
Smerter ved løft af arm over skulderhøjde ud til siden. Låsning af ribben, modsatte balle fungerer ikke, bækken roteret/låst, låsninger i fod og meget andet.
Smerter ved løft af arm over skulderhøjde fremad. Låsning af ribben, modsatte balle fungerer ikke, bækken roteret/låst, låsninger i fod og meget andet.
Snurrende fornemmelser i fingre Triggerpoints i skulderregion, låsning i nakken, bækken roteret/låst, modsatte balle fungerer ikke, låsninger i fod, svag muskulatur i fod og meget andet.
Slidgigt i skulderen Låsning i den øverste del af ryggen, låsning af ribben, bækken roteret, balle muskel fungerer ikke ordentligt, låsninger i fod og meget andet.
Ved at arbejde med disse strukturer, får man fat i den grundlæggende årsag til skuldersmerten!

For at kunne blive af med skuldersmerterne er træning vigtigt. Det handler bare om at man skal træne det rigtige på det rigtige tidspunkt. Ofte når jeg har nye kunder, så er de første konsultationer kun med fokus på hvordan fundamentet i kroppen har det. Hvis ikke vi har et godt og solidt fundament, så kan vores øverste del af kroppen heller ikke fungere optimalt. Langt størstedelen af mine kunder får effekt på deres skulder allerede ved første konsultation, fordi kroppen kan komme tilbage i sin korrekte positioner og derfor slipper stramheder og smerter med det samme.

Der er også en løsning på dit problem!

Ved at kigge på andre strukturer end blot skulderen, bliver behandlingstiden meget kortere!

Bestil tid til undersøgelse allerede i dag ved at trykke her eller ring på 20620694 og hør mere om mulighederne for behandlingen af netop dine skulder-smerter!

Nedenfor kan du se en præsentation af hvordan casparf.dk undersøger og behandler din skulder.

Ring på 206 206 94 eller book tid online, så du kan komme af med dine skuldersmerter på en hurtigt og effektiv måde.

Bliv kontaktet af os