Rygproblemer2018-11-05T11:12:53+00:00

Rygproblemer

Lange processer for behandling af rygproblemer

De fleste danskere kan nikke genkendende til problemer med ryggen. Faktisk er rygproblemer den største udgift for det danske sundhedsvæsen. Det offentlig og i den grad også privatpersoner bruger rigtig mange penge på udredninger, operationer, piller og behandlinger.

Der bliver brugt meget tid på at få stillet en diagnose på rygproblemer, så man kan blive behandlet på den ”rigtige” måde. Men hvad med de tilfælde, hvor der ikke bliver stillet en diagnose? De bliver ofte overladt til sig selv og må leve med smerterne.

Book tid

Hvorfor opstår rygproblemer?

Som mange andre smerter er det sjældent, smerten befinder sig der, hvor problemet er. Det kan derfor være svært for dem, som ikke får stillet en diagnose at vide, hvilke områder de skal fokusere på for at slippe af med deres smerter.

De fleste rygproblemer opstår, fordi vi bruger vores krop forkert eller uhensigtsmæssigt. Samtidig er mange for inaktive og sidder for meget ned. Inaktivitet er mere skadeligt end at sidde forkert. Mange har derfor fået en vane med ikke at lave nok, og det kan være med til at give rygproblemer.

Dårlige led kan give rygproblemer

Rygproblemer er ofte også forårsaget af dårligt fungerende led i fod og bækken samt dårlig fungerende muskulatur i disse to områder. De fleste af dem, vi ser på klinikken, har enten en historik med forstuvede ankler eller en anden form for traume på benets struktur.

Hvis ikke fodens led fungerer ordentligt, vil de muskler, der arbejder med leddet heller ikke fungere ordentligt. Det vil starte en kæde af dårligt fungerende muskler op gennem benet og påvirke ryggen.

Mange andre faktorer kan spille ind, når der er tale om rygproblemer. Det kan være de mindste ting, som gør, dine smerter er kommet frem. Selv hvis du har haft et fysisk traume i dine yngre år, kan det vise sig som et problem mange år efter et andet sted i kroppen.

Kontakt fys PLUS nu!

Går du med rygproblemer, du kæmper med? Så skal du kontakte os i dag! Det kan du gøre enten ved at booke en tid online eller ringe på telefon 206 206 94.

slip af med dine rygproblemer

Hvordan behandles rygproblemer?

Roden til mange rygproblemer er, at ryggen er for stærk. Det betyder, at baglåret og ballen er for svage, og ryggen påtager sig deres arbejde. Når ryggen påtager sig for meget løft, vil det give smerter – men det er ikke ryggen, som er roden til problemet.

Den bedste behandling kræver, at man kender roden til, hvorfor smerten er opstået. Vi vil udføre en grundig undersøgelse af hele kroppen for at få et indblik i, hvad den har været i gennem i løbet af årene. De mindste ting kan have en påvirkning af dine rygsmerter, og derfor er det nødvendigt, vi får kendskab til din krops historie.

Book tid

Individuelle behandlinger

Intet er givet på forhånd, når roden til smerten skal findes. Ingen er ens, og alle behandles derfor individuelt, så vi kan sikre den bedste behandling, så du slipper af med dine smerter.

Hvis du føler dig stiv i lænden, tit får hold i ryggen, generelt får ondt i ryggen ved løft, eller ofte vågner med ”et bræt” hen over lænden, er det ofte de samme steder, der skal undersøges.

I de fleste tilfælde vil vejen til en sund og velfungerende ryg gå gennem fodens led og muskler. Med en behandling hos fys PLUS vil du få tilpassede øvelser, som hjælper i netop din situation. Efter undersøgelsen vil det vise, hvilke områder i kroppen der kræver fokus.

Selvom du slipper af med smerterne med vores øvelser, er det vigtigt at blive ved med at lave dem, så du kan ændre på vanen, der har forårsaget problemet i første omgang. Dette er noget, de fleste glemmer, og derfor kommer smerten tilbage, så snart øvelserne stopper.

Bliv kontaktet af os
rygproblemerfå hjælp af Casparf med dine rygproblemer

Læs her, hvad Gitte mener om vores behandling af hendes rygsmerter

”Hos fys PLUS har jeg fundet en god fys. Jeg har prøvet en del fys’er, og jeg er meget imponeret over deres metoder, og de er gode til at forklare, hvad der kan være galt undervejs. De undersøger ikke kun lige de led, som jeg har ondt i, men går hele kroppen igennem og finder vejen til smerterne på en, for mig, helt ny måde. Jeg har fået modet igen efter bare 2 gange hos fys PLUS efter snart 2 år med rygsmerter.”
– Gitte

Home » Rygproblemer