Hoftesmerter2018-10-01T22:07:58+00:00

Hoftesmerter

Hoftesmerter er ofte noget den ældre del af befolkningen går rundt med. Efter mange års brug er led og knogler slidt ned og har brug for at blive skiftet ud. Inden det går der som regel mange år med smerter pga. slidtgigt.

Hoften er, som alle andre led, omringet af muskler der skal stabilisere og få leddet til at udføre en bestemt bevægelse. Disse muskler skal fungere optimalt i forhold til hinanden, de må ikke være for spændte og heller ikke for slappe. Hvis de ikke fungerer optimalt, vil det skabe en ubalance mellem forside bagside og dermed forsage et uhensigsmæssigt slid. Dette kan i sidste ende skabe en betændelsestilstand i enten en slimsæk eller i ledbånd, der forsager smerte og irritation.

Hvis du har ondt i din hofte og der ved hjælp af røntgen bliver konstateret slidgigt i leddet, kan det for nogle betyde operation eller at de må finde andet arbejde eller sportsgren. Der er dog mange andre faktorer en blot slidgigt der kan skabe hoftesmerterne. Som tidligere nævnt, kan musklerne og ledbåndene være irriteret, men nerverne der går til hoften kan også blive trykket på oppe i lænden og derfor give symptomer i hoften.

Derfor opfordrer jeg alle jeg hører om smerter pga. slidgigt i hoften om at blive undersøgt rigtigt grundigt i ryggen og de omkringliggende muskler. Jeg har haft flere patienter der var skrevet op til operation af hoften, der efter behandling af ryggen blev smertefrie.

Hvis du går rundt med hofteproblemer er det også vigtigt at få kigget på fodens afvikling. Hvis den ikke er optimal, kan dette forplante sig som smerter i hoften.

Bestil tid til undersøgelse allerede i dag ved at trykke her eller ring på 20620694 og hør mere om dine mulighederne for behandling af hoftesmerter!

Bliv kontaktet af os