Hælspore behandling

Har du ondt under foden, og er du i tvivl om hvad det er? Det kan være en overbelastning, men det kan også være hælspore.

Hvad er hælspore?

Hælspore er en tilstand af betændelse i svangsenen under foden. Den hyppigste årsag til problemet er, at fodens fjedrende system er for ufleksibelt, dvs. at midtfodens knogler og muskler ikke fungerer ordentligt. Svangsenen er en del af det elastiske system der absorberer stød når vi træder ned på foden og vil blive spændt eller betændt ved en hælspore.

Hælspore er ikke en hyppig tilstand, og bliver ofte forvekslet med generel ømhed i fødderne. Hælspore er ikke farligt, og kan godt behandles, så det er til at holde ud i hverdagen. Hælsporen er et symptom på, at noget i kroppen ikke fungerer, som det skal. For at behandle det, er man derfor nødt til at se på andre dele af kroppen frem for foden.

Forståelse af hvor problemet er opstået

Hvis man skal finde årsagen til, at hælsporen er opstået, er man nødt til at se på andre dele af kroppen. Det er sjældent det er foden, der er det reelle problem. Når man har fundet roden til problemet, vil et øget fokus på det område, være med til at give en varig effekt og hurtig forbedring i forbindelse med behandlingen.
Book en tid nu, så du kan finde ud af, hvor dit problem er opstået.

Hælspore behandling

Ligesom mange andre smerter, kræver en god behandling af hælspore, at man kender årsagen til, at smerten er opstået. Her er det vigtigt at se andre steder end netop der, hvor smerten befinder sig. Det er sjældent, hvor smerten er, at problemet er.

Hver person er forskellig, og det betyder også, at der er forskellig hælspore behandling. Der kan være mange årsager til, hælsporen er opstået, og der kan derfor ikke laves et standardforløb, som passer til alle.

I mange behandlinger med hælspore, arbejdes der med problemer i hoften, som giver problemer i foden. Vores krop er bygget op af lange kæder der skaber forbindelse fra den ene ende af kroppen til den anden. Det gælder om at finde ud af hvad der går galt i disse kæder, før man kan komme fri for sin skade.

Lad fys PLUS hjælpe dig af med din hælspore

Hos fys PLUS tilpasses hvert forløb til hver kunde. Det betyder, der ikke er to ens løsninger. Vi finder øvelser, som passer til dig og din situation, fordi det giver det bedste resultat i sidste ende. Det er en fordel at lave få, men rigtige øvelser, frem for mange forskellige øvelser.

For at slippe af med sine smerter er det vigtigt, man træner det område, som forårsager problemet. Mange tror, det er bedst at give foden ro, når den gør ondt, men det forsvinder smerterne ikke af. Man er nødt til at træne for at komme af med sine smerter. Hertil skal det dog siges, at det kun er vigtigt at træne, hvis man træner det rigtige område.

Hælspore behandling gælder ofte om at træne hoftens stabilitet. Vi har nogle gode øvelser, som kan få dine smerter i foden væk.

Test din hofte

En måde hvorpå du selv kan undersøge stabiliteten i din hofte, er som følger: når du står og venter i køen i supermarkedet, vil du så have en tendens til at stå og hænge på ét af benene? Hvis du kan se dig selv falde ud i hoften, vil det ofte betyde at hoften ikke er stærk nok og derfor har brug for træning.

Kontakt fys PLUS nu!

Har du brug for at høre mere om hælspore behandling, eller har du brug for at bestille en tid til en undersøgelse? Du kan booke en tid her eller ringe på 206 206 94, så laver vi en aftale til dig, så du kan blive fri for din hælspore.

Nedenfor kan du se en video, hvor Caspar Frausing fortæller om undersøgelse og behandling af hælspore.





Bliv kontaktet af os
hælspore behandling med Casparf hælspore behandling