Diskusprolaps i lænden2018-10-01T22:07:59+00:00

Diskusprolaps i lænden

Hvis du har en diskusprolaps i lænden kan du have smerter, sovende fornemmelser eller følelsesløshed i benene. Du kan have svært ved at styre dine ben, svært ved at gå på tæer eller hæle eller du kan have lokale smerter i ryggen. Det er ikke alle symptomer der optræder på samme tid, men oftest et par stykker af dem samtidigt.

Hvis du har diskusprolaps er det meget normalt at dine smerter er kraftige om morgenen og efter nogle timer og ved lidt gåen rundt, aftager de. Smerterne bliver som regel også forværret hvis du sidder på en stol eller løfter ting.

Mellem ryghvirvlerne sidder der en geleagtig masse med en hård kant som beskytter ryggen mod for hårde stød. Hvis den hårde kan går i stykker, vil massen blive trykket ud og dermed skabe et pres på nervevævet.

I forbindelse med behandling af diskusprolaps er det vigtigt at forstå at processen tager tid. Det første der skal ske er at lette trykket på nerverne, for hvis der kommer tryk på nerverne i for lang tid, kan det forsage skader der ikke er til at genoprette. Når prolapsen er sket kan man billedligt forestille sig at der kommer en hudafskrabning på nerverne i lænden. Hver gang dit symptombillede forøges, pilles der hul på denne hudafskrabning og den skal derefter hele på ny. Derfor tager processen tid! Når symptomerne langsomt letter, er det tid til at genoptræne muskulaturen i området, så den bliver stærk og kan forhindre at problemet kommer tilbage.

Samtidig med behandlingen er det vigtigt at få kortlagt hvorfor der er kommet en diskusprolaps. Din kropslige situation bliver grundigt analyseret og sammen finder vi ud af hvilke tiltag du skal gøre for at det ikke opstår igen.

Mange diskusprolaps patienter har en dysfunktion i underekstremiteterne der kan være direkte årsag til prolapsen. Derfor kan det være relevant med såler der kan sørge for en optimal afvikling af din gang…

Bestil tid til undersøgelse allerede i dag ved at trykke her eller ring på 20620694 og hør mere om mulighederne for behandlingen diskusprolaps i lænden!

Bliv kontaktet af os